Přeskočit na obsah
    Postupuj kupředu k navrhovaným výsledkům

    Jak si na Airbnb pro služební cesty nastavím automatickou aktualizaci seznamu zaměstnanců na palubovce?

    Společnost Airbnb se spojila s OneLoginprostřednictvím SCIM (System for Cross-domain Identity Management), abys získával/a aktualizace o zaměstnancích tvé firmy. Díky tomu zůstane seznam zaměstnanců na tvé palubovce aktualizovaný, aniž bys jej musel/a ty nebo jiný správce ručně spravovat.

    Tuto integraci nastavíš pomocí následujících kroků na stolním počítači.

    Získej přístupový doklad a SCIM URL

    Jak získat přístupový doklad a SCIM URL od OneLogin:

    1. Přihlas se ke svému Airbnb účtu a přejdi do palubovkyAirbnb pro firmy
    2. Přejdi doNastavení >Přístup, sjeď na Automatické odstranění účtu a klikni na Začít
    3. Urči, kdo je správce účtu OneLogin ve tvé firmě:
      • Pokud nejsi správce pro OneLogin, zadej e-mailovou adresu správce a na tuto adresu bude odeslán e-mail s následujícím postupem
      • Pokud jsi správce pro OneLogin, zadej svůj e-mail a instrukce přijdou na tvou adresu—tento e-mail bude obsahovat SCIM URL, přístupový doklad a instrukce pro nastavení

    Konfigurace OneLogin

    Jakmile obdržíš e-mail s SCIM URL a přístupovým dokladem:

    1. Přihlas se do OneLogin účtu tvé společnosti
    2. Přejdi doAplikací >Přidat aplikaci
    3. Vyhledej Airbnb pro firmy a vyber ji, poté klikni na Konfigurace
    4. Klikni na Uložit, čímž se Airbnb pro firmy přidá do aplikací společnosti

    Po dokončení těchto kroků:

    1. Jdi do sekce Konfigurace
    2. Zkopíruj přístupový doklad z e-mailu, který ti přišel, do pole pro SCIM doklad
    3. Zkopíruj SCIM URL adresu do pole pro SCIM Base URL
    4. Klikni na Povolit

    Pokud je konfigurace správná, stav se změní na Povoleno. Klikni na Uložit.

    Chceš-li nastavit poskytování:

    1. Klikni na
    2. ZaškrtnutoPovol poskytování pro Airbnb pro firmy
    3. Chceš-li povolit automatické aktualizace palubovky pro nové zaměstnance, bývalé zaměstnance a změny v údajích zaměstnanců, zruš zaškrtnutí políček Vytvořit uživatele, Smazat uživatele a Aktualizovat uživatele
    4. Vyber Smazat, Když jsou uživatelé smazáni v OneLogin
    5. Klikni na Uložit

    MožnostKdyž jsou uživatelé smazáni v OneLogin:

    • Pokud zvolíš smazat: Cestovní údaje bývalých zaměstnanců se již nebudou zobrazovat na palubovce Airbnb pro firmy. Bývalí zaměstnanci již nebudou moci účtovat své pobyty tvé firmě.
    • Pokud se rozhodneš nedělat nic: Cestovní údaje bývalých zaměstnanců se budou i nadále zobrazovat na palubovce Airbnb pro firmy, a pokud používáš centralizované fakturace, budou moci účtovat pobyty tvé firmě, dokud nebudou ručně odstraněni.

    Poznámka: U možností Vytvořit uživatele, Smazat uživatele a Aktualizovat uživatele– zaškrtnutí políček zakáže automatické aktualizace, což znamená, že seznamy zaměstnanců budou muset být manuálně aktualizovány, jakmile zaměstnanci nastoupí do firmy nebo z ní odejdou.

    Přidej další informace o zaměstnancích

    Na palubovku Airbnb pro firmy můžeš také přidat kontaktní údaje zaměstnanců, název oddělení, telefonní číslo a další informace přidáním těchto parametrů do OneLogin. Jak to udělat:

    1. Jdi do Aplikací >Firemní aplikace a najdi aplikaci „Airbnb pro firmy“
    2. Vyber aplikaci „Airbnb pro firmy“ a klikni na záložku Parametry
    3. Klikni na Nastavit správcem
    4. U každého pole, které chceš zahrnout, klikni na řádek parametru, čímž se otevře Pole pro úpravy, kde můžeš změnit výchozí nastavení a zvolit Zahrnout do poskytování u uživatele

    Níže uvedený seznam obsahuje informace specifické pro dané pole. Upozorňujeme, že jméno zaměstnance, pracovní e-mail a telefonní číslo jsou automaticky sdíleny s Airbnb.

    Následující pole mají specifické výchozí hodnoty a požadavky:

    • Pole: Uživatelské jméno SCIM, Výchozí hodnota: Obvykle e-mail uživatele, Vyžadováno: Ano (musí být jedinečná hodnota)
    • Pole: E-mail, Výchozí hodnota: Žádná, Vyžadováno: Ano

    Následující pole nemají výchozí hodnotu a nejsou vyžadována:

    • Účetní oddělení
    • Číslo oddělení
    • Divize
    • Číslo zaměstnance
    • Organizace
    • Fotka uživatele
    • Pracovní telefon

    Změna nastavení v budoucnu

    Jak vypnout automatické odstranění účtu v nastavení po nastavení účtu:

    1. Přejdi na Nastavení >Přístup
    2. Sjeď dolů na panel Automatické odstranění účtu
    3. Klikni na Neodebírat automaticky přístup, když zaměstnanci opustí firmu
    Dostalo se ti pomoci, kterou jsi potřeboval/a?